top of page
Search
  • Writer's pictureAnnelie Eriksson

Kontorsjobbet - nödvändigt ont


Året närmar sig sitt slut och det börjar bli dags att avrunda. Ute i stallet är det dock ingen skillnad, snarare tvärtom, nu går vi återigen in i en intensiv period med semesterhästar som kommer för lite jullov. Men för bokföringen börjar det bli dags att ha koll på grejerna, och det har jag, nästan alltid ;-) Det krävs lite sittningar för att hitta alla kvitton och få ihop underlagen till revisorn. Men jag brukar ha med mig allt som krävs när det är dags att ses. Tidigare, när jag drev stallet och hade ett heltidsjobb blev det långa nätter vid bokföringsprogrammet och var papper överallt. Nu har jag ägnat några förmiddagar åt det hela och är nöjd. Utan stress och med mer koll än någonsin. Eller ja, det får vi hoppas i alla fall när hon rättar åt mig :-) I de intensiva perioderna är datorn, excel och kalendern mina trogna kompanjoner. Det gäller att pussla ihop så att alla hästar får plats och att det klaffar fint. Ofta är det vid den här tiden som jag önskade att vi hade fler boxar, så även i år. Men fler boxar betyder egentligen inte att jag har en lösning på allt, utan snarare att jag skulle fylla upp dem också och ha ännu mer att göra. Och med 5 veckor kvar till beräknad förlossning så har kroppen börjat be mig ta det liiite lugnare. Så vårt antal i boxar får räcka, även om jag fått tacka nej till tre kunder. Men det är inte bara "hard work"! I december ser vi till att ha lite roligt också, nästa helg blir det bland annat julbord på Johannesbergs slott med grannarna från hästgårdarna runt om oss. Helgen efter det åker jag och Per ner till Halmstad för att lämna Mary Ellis till sina ägare. Jag vet inte om det är gravidhormoner eller något, men jag längtar IHJÄL mig efter Quimby. Det är inte riktigt helt säkert att det inte blir dimma på glasögonen när jag kommer träffa henne <3 Älskade lilla Quimpan! Sen inleder vi januari starkt med Towes treårsdag den femte följt av hennes "tävlingsdebut" den sjätte. Hon och Persilja är taggade! Eller kanske mer lyckligt ovetande ;-)15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page