top of page

​På gården i Gottröra bor vi, Annelie och Per, tillsammans med våra döttrar Towe och Elwira. Vi tar emot skadade hästar som bor här en längre eller kortare tid.

Det dagliga arbetet i stallet ansvarar Annelie för och har ett gott samarbete med både veterinärer, hovslagare och foderleverantörer. Per ser till att vardagen flyter på bra med att hagarna är hela, fodret välfyllt och att allt som behövs för hästarnas välbefinnande finns på plats.

DSC_5308.jpg
Foto: Hästfotograf Jenna Vainionpää

Våra hästar

Rose Bay, "Rose"
f. 2019, stam: e. Cascari u. Carnella Z ue. Caritano Z
Carnellas första föl i vår ägo. Föddes okomplicerat ute i hagen, en dag före beräknad födelsedatum, och visade direkt att hon är en modig dam. Är väldigt nyfiken, tuff och otroligt ödmjuk. Har ärvt sin fars långa ben och en otrolig galopp.  Belönades med hoppdiplom vid treårstestet på Strömsholm 14/5 2022. (Foto test - Sofie Sköld)
Rose1.png
FW0A9347_red.jpg
FW0A9301_red.jpg
Persilja
f. 2005, stam: e. Ripadals Benni 398 u. Pärlan 3664 ue. Ripadals Jecell 382
Towes gotlandsruss som tar henne på många äventyr runt gården. Snäll som en gud med dottern i sadeln, men stark som en oxe när en grästuva visar sig på väg ut till hagen. 
Persilja2.png
Persilja1.png
Persilja3.png
Dozen of Oysters, "Ostronet"
f. 2018, stam: e. Zola Boko u. In the Shell ue. Muscles Yankee
Unghästen Dozen of Oysters är en travhäst som vi är andelsägare i. Hans far är unghäststjärnan Zola Boko som producerat femton miljonärer, där den bästa är Ultra Bright 3,9 miljoner (vinnare av Sto-championatet 2017). Moder är miljonärskan In The Shell som under sin karriär tjänade 1,7 miljoner. 

Ostronet bor några minuter från vår gård, hos travtränare Claes Sjöström. Han har under sitt första år sprungit in över 1 miljon kronor och matchas under 2022 mot större utmaningar. 
Ostrontrav.png
OstronSolvalla.png
Wilja, "Vivi"/"Vivon" - Är för närvarande utlånad som sällskapsponny till Vreta Gård.
f. 1999, stam: okänd
Den viktigaste av våra hästar är drottningen som gör vår vardag lättare. "Vivi" köptes in för att agera sällskapsdam åt våra gästande hästar. Hon tar sitt uppdrag på största allvar och med bravur. Med stort tålamod låter hon även Towe skritta varv på varv runt gården. 
Vivi.png
bottom of page