​På gården i Gottröra bor vi, Annelie och Per, tillsammans med våra döttrar Towe och Elwira. Hunden Bella, avelsstona Carnella Z, Chipotle HH och Cortzana, ettåringen Rose Bay, Towes ponny Persilja samt stallkatterna Garbo och Grace Kelly. Vi har uteboxar för gästande hästar som bor här en längre eller kortare tid.

Det dagliga arbetet i stallet ansvarar Annelie för och har ett gott samarbete med både veterinärer, hovslagare och foderleverantörer. Per ser till att vardagen flyter på bra med att hagarna är hela, ridbanan sladdad och att allt som behövs för hästarnas välbefinnande finns på plats.

Våra hästar

Cortzana (13) (SWB), "Cajza"
f. 2003, e. Cortez u.Tatjana ue. Maraton
Tävlad upp till 1,30 med placering. Ridit Amatörtouren i Falsterbo tillsammans med Annelie. Pensionerades från ridningen 2019, har ett hingstföl e. Cascari vid sidan och återigen dräktig med samma hingst.
Chipotle HH (5) (SWB), "Chippen"
f. 2004, e. Quiet Easy u. Chamina ue. Robin Z
Födde 25/5 2019 ett stoföl e. Romanov och året innan, 9/5 2018, ett stoföl e. Karmel vd Watering.
(Har en avkomma född 2008, exporterad till Kairo och tävlar framgångsrikt med en ung ryttare)
Tävlad upp till 1,55 internationellt med landslagsryttaren Niklas Jonsson. Bland annat har Dublin, Hickstead, Barcelona, Arezzo och Falsterbo varit tävlingsplatser hon besökt. Numera pensionerad och vårt avelssto. Hennes fina meriter gjorde att hon blev uttagen till Lövsta Star 2017, satsningen som Lövsta Stuteri gjorde för att få de bästa stona i avel. 
Artikel om Chippens deltagande i LVST-projektet: 
http://www.lovstastuteri.com/seminstation/nyheter/2017/04/20/nu-borjar-resan-for-lovsta-star-stona/  
Uppföljande artikel, halvvägs genom dräktigheten:
http://www.lovstastuteri.com/seminstation/nyheter/2017/11/02/framgangsrika-lovsta-star-ston-rapport-fran-draktigheten/
Carnella Z, "Nella"
f. 2006, e. Caritano Z u. Chanel Z ue. Chellano Z
Vårt avelssto som tillsammans med "Chippen" njuter av våra hagar och förhoppningsvis ge oss många fina föl. Har tre födda föl på två (!) dräktigheter. 2017 födde hon tvillingar hos tidigare ägare – och båda överlevde. 14/4 2019 födde hon ett stoföl e. Cascari hos oss. Dräktig med Kentucky Van't Ruytershof.
Persilja
f. 2005, stam: e. Ripadals Benni 398 u. Pärlan 3664 ue. Ripadals Jecell 382
Towes gotlandsruss som tar henne på många äventyr runt gården. Snäll som en gud med dottern i sadeln, men stark som en oxe när en grästuva visar sig på väg ut till hagen. 
Rose Bay, "Rose" - TILL SALU
f. 2019, stam: e. Cascari u. Carnella Z ue. Caritano Z
Carnellas första föl i vår ägo. Föddes okomplicerat ute i hagen, en dag före beräknad födelsedatum, och visade direkt att hon är en modig dam. Är väldigt nyfiken, tuff och otroligt ödmjuk. Har ärvt sin fars långa ben och en otrolig galopp.  
Concorde, "Conny" - TILL SALU
f. 2020, stam: e. Cascari u. Cortzana ue. Cortez
Vår andra Cascari-avkomma, som även han imponerar med sin atletiska kropp och otroliga galopp. Kom på andraplats vid SWB Mälardalens fölvisning 2/8 med fina 80,6 %. (Foto: Pernilla Hägg)
Dozen of Oysters, "Ostronet"
f. 2018, stam: e. Zola Boko u. In the Shell ue. Muscles Yankee
Unghästen Dozen of Oysters är en travhäst som vi är andelsägare i. Hans far är unghäststjärnan Zola Boko som producerat femton miljonärer, där den bästa är Ultra Bright 3,9 miljoner (vinnare av Sto-championatet 2017). Moder är miljonärskan In The Shell som under sin karriär tjänade 1,7 miljoner. 

Ostronet bor några minuter från vår gård, hos travtränare Claes Sjöström. Där matchas han mot framtiden med varierat arbete och lugna stunder i sin stora lösdrift med hästkompisarna. Vi ser fram emot att under 2021 få följa honom på travbanorna och kanske nervöst få bita oss på naglarna när upploppet kommer!
Wilja, "Vivi"/"Vivon" - Är för närvarande utlånad som sällskapsponny till Vreta Gård.
f. 1999, stam: okänd
Den viktigaste av våra hästar är drottningen som gör vår vardag lättare. "Vivi" köptes in för att agera sällskapsdam åt våra gästande hästar. Hon tar sitt uppdrag på största allvar och med bravur. Med stort tålamod låter hon även Towe skritta varv på varv runt gården. 

Sålda hästar

Mary Ellis
f. 2019, e. Romanov u. Chipotle HH ue. Quite Easy
25/5 födde "Chippen" sitt andra stoföl i vår ägo. Även detta år blev det en smidig förlossning av ett välskapt föl. Efter att ha varit lite blyg sina första veckor i livet började "Majsan" sen bli modigare och otroligt nyfiken. Så ödmjuk och trevlig i all hantering. Extra roligt för oss är det att familjen Thedeby, Solbackens gård i Halmstad återigen gav oss största förtroende genom att köpa även denna avkomma.
Quimby LVST
f. 2018, e. Karmel vd Watering u. Chipotle HH ue. Quite Easy
9/5 föddes vårt bedårande stoföl, en förlossning som gick helt enligt skolboken, efter att "Chippen" gått över 19 dygn. Ett välskapt föl som har en nyfiken och ödmjuk inställning till allt. Otroligt härlig att hålla på med och är i detta tidiga skede allt en uppfödare kan önska sig. 
Såld till familjen Thedeby, Solbackens gård i Halmstad.
Artikel i Hippson efter att Quimby LVST föddes: 
https://www.hippson.se/artikelarkivet/avel/chippens-fol-ar-antligen-har-en.htm 

© 2014 - 2020 av Stall Steninge By.

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon