top of page
Search
  • Writer's pictureAnnelie Eriksson

Balansen mellan tid och preparat


Frasse, han har inget med rubriken att göra, men han har åkt hem och vi saknar honom <3 Sommaren springer iväg. Redan nu är vi inne i juli och jag undrar lite lätt - vad fan hände. På ren svenska :-) Vi njuter av att ha hästarna på våra sommarbeten blandat med rehab- och semesterhästar i stallet. Det är stammisar som kommit tillbaka på semester och några nya bekanta som vi redan nu gillar skarpt. Varje år slår det mig hur lätt det är för både gamla och nya hästar att komma in snabbt i våra rutiner. Det är snarare, som i går när det öste ner regn, dumt av mig att ändra rutiner. Att ta in hästar tidigare än 22 är inget de uppskattar hur blöta och kalla de än är!


Jag och Per bollar med drömmen och tankar om ett större stall. Mer lättarbetat med oss och hästarna i fokus. Kundunderlaget finns, förra veckan fick jag tacka nej till fyra hästar. Men samtidigt så känns det läskigt. Tänk om vi investerar och en dag tar allt slut. Ingen vill längre ställa sin häst här. Läskig tanke för jag älskar verkligen vad vi håller på med <3 För våra fölston ser det bra ut. Carnella är dräktig med Kentucky Van't Ruytershof på 59 dygn medan Cajza återigen är dräktig med Cascari på 33 dygn. Chippen kommer semineras i morgon tisdag med Don VHP Z. Hon var dräktig på första försöket men var lite över ambitiös och kom med tvillingar. Hon resorberade och därefter har jag haft många samtal med mig själv. Det är här jag har försökt hitta en balans mellan tid och preparat (därav rubriken). Seminsäsongen är "kort" och vi vill alla ha tidiga föl så att man "kommer igång". Men här har jag verkligen sagt stopp till mig själv. Man får inte rusa iväg. Naturen och stoet gjorde rätt. Hon blev dräktig. Dagarna springer iväg, nästa brunst dröjer och man ser tiden rinna ur fingrarna. Men vad är då bäst, att spruta igång en brunst eller ha lite is i magen, andas genom näsan och vänta på att brunsten ska komma naturligt? Eftersom jag alltid, alltid säger åt våra kunder att vara lugna och ge skador tid... Så sa jag det åt mig själv. Vad är en vecka hit eller dit. Ge det tid så kommer det nog en stark och bra brunst. Nu körde jag in henne till stationen imorse. Så brunstig att lastbilen svajade och i morgon seminerar vi. Så ska det vara! Jag är så nöjd att jag stannade upp mig själv och inte försökte forcera något som jag vet skulle komma. Att jag satt still i båten även om det var väldigt svårt. För vi vill så gärna ha dräktigt nu, nu, nu så att säga. Håll gärna en tumme för Chippen, men jag litar på henne - i slutet av måndagen kommer en bild på hennes embryo i magen ;-) Denna vecka är det full rulle! I dag ska en tappsko slås på, i morgon blir det både seminstationen och kliniken. Onsdag seminstationen och Maria kommer hit. Jag överraskar henne med 16 hästar (tror jag det var) som ska skos/verkas. Har utlovat kaffe i mängder och vi kommer citat "köra till vi stupar, den som ger upp först är en mes". haha! Det är rätt inställning när man är vår hovslagare ;-) Torsdag är det åter seminstationen och fredagen verkar hittills ganska oplanerad, men det håller nog inte länge till. Nu är det dags att sparka igång veckan, var bara lite skrivsugen.

Ps. Cajzas föl Conny ska visas både på fölvisningen och är anmäld till selekteringen inför Elitfölauktionen. Det får vi ta nästa gång!

/Annelie

443 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page