• Annelie Eriksson

Med (enligt kalendern) 32 dagar kvar av graviditeten börjar kroppen kännas lite trött och magen tung. Denna gång har det dock ”bara” blivit en stor mage nästan. Med Towe gick jag upp lite överallt och lite till ;-)


Huvudet är med och jag vill fortfarande köra på som vanligt, i den mån jag orkar. Bära tungt, tex vattenhinkarna och tömma skottkärrorna, går inte nu när magmusklerna flyttat på sig.

Det börjar också bli lite svårt att hålla på i höjd med hovar och lyfta upp saker jag tappar 😂


Men i dag blev det en riktig VAF-dag, Vård Av Fru! 🤗

Det inleddes med att göra stallet tillsammans på morgonen, sen blev det en vända till frisören, härlig lunch tillsammans för att sen skicka in mig till kiropraktorn innan jag åkte hemåt.

Allt detta var verkligen välbehövligt!


Bakom många hästgalna kvinnor står en man med fötterna på jorden 😉  • Annelie Eriksson

Året närmar sig sitt slut och det börjar bli dags att avrunda. Ute i stallet är det dock ingen skillnad, snarare tvärtom, nu går vi återigen in i en intensiv period med semesterhästar som kommer för lite jullov. Men för bokföringen börjar det bli dags att ha koll på grejerna, och det har jag, nästan alltid ;-) Det krävs lite sittningar för att hitta alla kvitton och få ihop underlagen till revisorn. Men jag brukar ha med mig allt som krävs när det är dags att ses. Tidigare, när jag drev stallet och hade ett heltidsjobb blev det långa nätter vid bokföringsprogrammet och var papper överallt. Nu har jag ägnat några förmiddagar åt det hela och är nöjd. Utan stress och med mer koll än någonsin. Eller ja, det får vi hoppas i alla fall när hon rättar åt mig :-) I de intensiva perioderna är datorn, excel och kalendern mina trogna kompanjoner. Det gäller att pussla ihop så att alla hästar får plats och att det klaffar fint. Ofta är det vid den här tiden som jag önskade att vi hade fler boxar, så även i år. Men fler boxar betyder egentligen inte att jag har en lösning på allt, utan snarare att jag skulle fylla upp dem också och ha ännu mer att göra. Och med 5 veckor kvar till beräknad förlossning så har kroppen börjat be mig ta det liiite lugnare. Så vårt antal i boxar får räcka, även om jag fått tacka nej till tre kunder. Men det är inte bara "hard work"! I december ser vi till att ha lite roligt också, nästa helg blir det bland annat julbord på Johannesbergs slott med grannarna från hästgårdarna runt om oss. Helgen efter det åker jag och Per ner till Halmstad för att lämna Mary Ellis till sina ägare. Jag vet inte om det är gravidhormoner eller något, men jag längtar IHJÄL mig efter Quimby. Det är inte riktigt helt säkert att det inte blir dimma på glasögonen när jag kommer träffa henne <3 Älskade lilla Quimpan! Sen inleder vi januari starkt med Towes treårsdag den femte följt av hennes "tävlingsdebut" den sjätte. Hon och Persilja är taggade! Eller kanske mer lyckligt ovetande ;-)  • Annelie Eriksson

Helgen har varit i full fart med hästarna, gården, familjedag på Friends och jag hann även klämma in en biodejt med My under den tidiga söndagkvällen. När jag kom hem hade Per julpyntat både inne och ute, så härligt med lite ljus i mörkret! Men det är just det, nu har man vant sig med att det är ljusare, lite snö på marken lättar verkligen upp efter novembers lervälling överallt. Dock undrar man lite lätt och svär inombords när det nu ska bli rejäla plusgrader i veckan och nederbörd. Känns det inte lite onödigt med detta nu när vi fått en hård och fin yta överallt? Lera är verkligen gårdsägarens värsta fiende. Eller i alla fall min!

Nå väl, i dag är det första måndagen i december. Det blir ingen lugn dag här på gården, vi får besök av både veterinär och hovslagare. Towes ponny ska både skos och få tänderna fixade. En kundhäst ska röntgas och alla föl vaccineras. Det blir fullt drag så att vi kan somna gott sen :-)I helgen hade vi perfekt väder - sol och kallt!


Mvh Annelie

© 2014 - 2019 by Stall Steninge By.

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon