top of page
Search
  • Writer's pictureAnnelie Eriksson

Stalltips: Motverka att hästen är på bandaget

Efter fem år på gården och många sårbandage gjorda har jag att knep som jag tänkte dela med mig av :-) Det är ju inte alltid det lättaste, speciellt inte på unga eller bara rent ut av uttråkade hästar, att få dem att låta bli bandaget. Helt förståeligt tycker jag för det kan ju faktiskt vara så att det kliar ganska bra där under. Är det så att man kan sätta över padd och nattlindor över så kan det ju självklart förhindra problemet, men i bland sitter bandaget på ett ställe där det blir klumpigt och svårt.

Då finns det en "gröt" som jag brukar göra, blev jag faktiskt själv tipsad om för några år sedan.


Supersmidig och jätteäcklig för hästarna ;-) De jag har haft här går på den en gång sen är det nej tack.


Det enda man behöver är pulvertvättmedel hemifrån och vatten. Ta en glasburk med lock, häll i lite tvättmedel och ännu mindre vatten. Konsistensen ska bli grynig och grötig. När det sen är blandat smetar man på bandaget och voilá! Färdigt!

Självklart måste man vara noggrann så att det inte kommer in tvättmedel innanför bandaget, men då har man nog lindat väldigt dåligt från början och borde börja om ;-)

Grötblandningen redo för bandaget.


Påsmetat och blir sen som en skorpa när det torkat. Vid behov fyller man på och när man bytt bandage får man upprepa proceduren.


Mvh Annelie

120 views0 comments

Comments


bottom of page